уторак, март 26, 2019

O nama

Moderan, dinamičan i objektivan gradski radio

Početak

Radio 996FM je nastao 2000. godine kao odgovor na medijsku sliku u etru tih godina. U muzičkom kvalitativnom smislu, sinusoida se menjala. Ako bismo grafički prikazali, to bi bila sinusoida sa blagim usponima i padovima, a sve u cilju prilagođavanja muzike slušaocima, i analogno tome, slušalaštvo muzici.

CILJEVI

Sa edukativne i kulturološke strane, to je bio naš cilj. Kako je odmicalo vreme, sazrevao je radio, sazrevale su ideje, došlo je do kristalizacije istih. Ono što čini naš radio prepoznatljivim jeste kvalitetno informisanje iz grada, odnosno regiona, segmenti kratkih formi u okviru kojih prikazujemo sliku socijalnih, političkih, privrednih, kulturnih događaja u gradu, odnosno regionu.

996FM DANAS

Kada su slušaoci registrovali da radio 996FM ne plasira neistinu, ne degradira ni u jednom smislu, ne obmanjuje, ne zastranjuje, ne otima, onda su lagano počeli da se priklanjaju nama. Radio je prijemčiv, i kako je vreme pokazalo istrajan – u pravom smilsu te reči.

U prilog ovoj poslednjoj tvrdnji govori činjenica da je opstao u olujnim vremenima, kada je vladala nelojalna konkurencija, kada je neprofesionalnost doživela svoju kulminaciju – ni u jednom trenutku radio nije došao u iskušenje da se odrekne svoje ideje. Dosta entuzijazma je bilo neophodno da bi radio u mulju opstao neokrznut juče, danas se još energičnije borimo da bi u dubokom moru on opstao sutra.